LA IMPORTÀNCIA DE LA MÚSICA EN ELS BEBÉS I EN ELS XIQUETS

L’intercanvi musical entre els bebés i els seus pares és un trampolí per a la creativitat i la imaginació. Als xiquets els encanta inventar-se paraules sense sentit i nous sons per a ajustar-los a melodies conegudes, i sovint s’inventen cançons per a acompanyar activitats.

Tot açò els ajuda a desenrotllar les seues jóvens ments i contribuïx en gran manera a nodrir un amor pel so musical i el llenguatge. Inventar-se cançons noves amb els bebés és una manera perfecta per a estimular la creativitat.

La música és també una gran manera d’expressar-se, tant per als xiquets com per als pares. Els xiquets poden desfogar la ira, explotar d’alegria, i tots els estats d’ànim intermitjos. I molts pares descobrixen que cantar amb els seus fills els ajuda a calmar-se també.

La música també pot servir com una gran diversió, com quan vosté canta una tonada sense sentit mentres acomoda el seu refractari xiquet en la seua cadira del carro.

La música juga un paper poderós en les vides dels xiquets menuts i dels seus pares. A través de la música, els xiquets es connecten amb els seus sentiments i arriben a entendre i delectar-se en el món que els rodeja. Ho fan des de les seues primeres comunicacions amb els seus pares, fins als seus jocs musicals amb amics. El cant, i la música en general, és una manera perquè els amics i familiars, independentment de la seua edat, siguen juganers i divertits, gentils i dolços, alegres i amorosos quan estan junts.